Bekkenoefentherapie

Doorverwezen naar de bekkenoefentherapie;

Hoe verloopt de eerste afspraak?

De eerste afspraak is een dubbel consult (1 uur). Hierin vind een screening (als je op eigen initiatief of via verloskundigen komt), intake, lichamelijk onderzoek en een behandeling plaats. Bij binnenkomst starten we met een vraaggesprek om gegevens over de klacht in relatie tot uw dagelijks bewegen te verzamelen. Daarna word je lichamelijk onderzocht, waarbij gekeken wordt naar je houding en bewegingen, stand van bekken en andere gewrichten in relatie tot de klacht. In een aanvullend onderzoek wordt zonodig nauwkeuriger naar de betreffende gewrichten en spieren gekeken. Dit onderzoek is in ondergoed, maar je mag ook een legging en aansluitend hemdje dragen als dat fijner is. Na het onderzoek geeft de oefentherapeut duidelijk aan waar tijdens de behandelingen aan gewerkt zal worden.

Indien nodig en wenselijk kan een inwendig vaginaal of anaal onderzoek volgen om de bekkenbodemfunctie, eventuele schade en positie van de organen in het kleine bekken te beoordelen. Dit zal echter niet tijdens het eerste consult al plaatvinden en wordt in alle gevallen vooraf overlegd.

Wat neem je mee tijdens het eerste bezoek?

U heeft uw legitimatie nodig, en eventueel een verwijsbrief indien u die heeft gekregen. Verder een badhanddoek voor oefeningen op de mat, oefenbank of kruk. Het onderzoek en oefenen gebeurt in ondergoed of legging en aansluitend shirt of hemd.

Voor de goede orde:

De oefenruimte op sokken betreden. 

Het is verstandig geen waardevolle spullen in de wachtkamer achter te laten.

Afspraken die niet tenminste 24 uur van te voren worden afgezegd, komen voor eigen rekening. Deze kunnen dus niet bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht worden. Dit geld ook voor groepslessen en -behandelingen.

Meedoen aan een cursus;

Je kunt je opgeven door het contactformulier op deze site in te vullen.
Voordat een cursus start krijg je een mail of app waarin staat wanneer en hoe laat de cursus start.

Meer informatie over de cursussen vindt je hier op de site bij de betreffende doelgroepen.