Wat kunt u verwachten?

Hoe verloopt de eerste afspraak?

De eerste afspraak is een screening (als u op eigen initiatief komt), intake, onderzoek en behandeling en duurt een uur (dubbel consult).

Eerst worden tijdens een vraaggesprek gegevens over de klacht verzameld. Daarna wordt u lichamelijk onderzocht, waarbij gekeken wordt naar uw houding en bewegingen in relatie tot de klacht. In een aanvullend onderzoek wordt zonodig nauwkeuriger naar de betreffende gewrichten en spieren gekeken. Voor dit onderzoek moet u zich ontkleden tot op het ondergoed. Als u het fijner vind mag u ook een legging, sportbroek of aansluitned hemd aandoen. Na het onderzoek geeft de oefentherapeut duidelijk aan waar tijdens de behandelingen met u aan gewerkt zal worden. Hierna plannen we indien gewenst een volgende behandeling.

Wat neemt u mee tijdens het eerste bezoek?

U heeft uw legitimatie nodig, en een verwijsbrief indien u die heeft gekregen. U kunt ook zonder verwijzing komen. Ik zal dat een korte screening doen en hiervan een verslagje naar de huisarts sturen. Verder een badhanddoek voor oefeningen op de mat, oefenbank of kruk. De meeste mensen oefenen in ondergoed. Als u het prettig vindt kunt u een legging, korte broek en strak shirt aantrekken.

Voor de goede orde

U moet op sokken de oefenruimte betreden.

Het is verstandig geen waardevolle spullen in de wachtkamer achter te laten.

Afspraken die niet tenminste 24 uur van te voren worden afgezegd, komen voor eigen rekening. Deze kunnen niet bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht worden. Dit geldt ook voor groepslessen en -behandelingen.

U wilt meedoen aan een cursus

U kunt zich opgeven door het contactformulier op deze site in te vullen.
Voordat een cursus start krijgt u een mail waarin staat wanneer de cursus start en wat u dan mee moet nemen. Via het patientenportaal zie je dan de dagen/tijden waarop u verwacht wordt.
Meer informatie over de cursussen vindt u hier op de site.